Alles over de bijtelling van uw youngtimer, oldtimer of klassieker

                                                                    
                                                                    Klik op het LinkedIn logo om
                                                              naar onze groep op LinkedIn te gaan

Steun van ZZP Nederland

Wij zijn bijzonder blij te mogen melden dat ook ZZP Nederland ons steunt. Volgens onze cijfers zijn de helft van alle gedupeerden van de verhoogde bijtelling op youngtimers ZZP-ers.

Logo ZZPZZP Nederland is hèt informatiecentrum voor de zelfstandige zonder personeel (ZZP´er) freelance en kleine zelfstandigen. ZZP Nederland staat voor de belangenbehartiging van bijna 6000 ZZP'ers en freelancers. Op hun website vindt u alle informatie om als zelfstandig ondernemer een bedrijf te starten als zzp-er, leden kunnen de helpdesk bellen voor direct advies op ieder zakelijk gebied.

 

Johan Marrink, oprichter van ZZP Nederland: "Ook ZZP Nederland heeft van veel haar 7000 leden vragen gekregen over de belachelijke wijziging van de fiscale bijtelling van auto´s ouder dan 15 jaar. De auto wordt weer eens gebruikt als melkkoe, en met name zelfstandigen worden hiervan de dupe. ZZP Nederland begrijpt dat een overheid maatregelen moet treffen waarbij soms spaanders vallen. Natuurlijk is niet elke nieuwe wetgeving overdreven, maar deze maatregel zorgt voor een grote lastenverzwaring voor zelfstandigen, die vaak bewust, met een auto ouder dan 15 jaar rijden. Zij zullen of met de lastenverzwaring moeten leven, of een ´jongere´ auto aan moeten schaffen waar weer een (grote) financiële investering voor nodig is. Zeker in de huidige economie hebben veel zelfstandigen niet een dergelijke financiële reserve. Dat er dan ook nog geen uitzondering gemaakt lijkt te gaan worden voor ondernemers die nu al een auto ouder dan 15 jaar hebben, is helemaal kortzichtig. Nu haalt de overheid volgens de Christen Unie zo rond de 21 miljoen op voor een sloopregeling van oude auto´s. Dat geld gaat niet naar de sloopregeling, maar kan direct weer naar de nieuwe bijstandsuitkeringen waar veel zzp´ers gebruik van moeten maken omdat ze deze lastenverzwaring niet kunnen overleven.

Kortom, ZZP Nederland steunt het initiatief van Wouter van Embden van ganser harte. Laat de ondernemers deze lastenverzwaring alstublieft bespaard blijven."