Alles over de bijtelling van uw youngtimer, oldtimer of klassieker

                                                                    
                                                                    Klik op het LinkedIn logo om
                                                              naar onze groep op LinkedIn te gaan

Geschreven door Wouter van Embden   
woensdag, 13 mei 2009 14:46
  
Gesprek Tweede Kamer: constructief en hoopgevend!

12 mei 2009
Gisteren was het dan zover. Om zes uur ’s avonds had ik het overleg met de 2de Kamerleden. Oorspronkelijk zou ik vergezeld worden door een afgevaardigde van MKB-Nederland of VNO-NCW. Maar aangezien zij beiden andere verplichtingen hadden, heb ik Han Terneldeli van Aaben Youngtimers (nauw betrokken bij onze actie) gevraagd om mij te vergezellen.

Het overlegWe hadden daar een gesprek met  Pieter Omtzigt (CDA), Paul Tang (PVDA) en Ernst Cramer (CU), die gelukkig toch aanwezig kon zijn. De sfeer was bijzonder goed en constructief . Wij zijn erg blij met de serieuze aandacht die men aan onze zaak schenkt. Natuurlijk was het verschil tussen de cijfers van het Ministerie van Financiën en wat wij berekenden een belangrijk gespreksonderwerp; dat gat is natuurlijk immens groot. We hebben afgesproken dat de door ons berekende cijfers voorgelegd worden aan het Ministerie van Financiën. Op basis van hun bevindingen wordt een vervolgafspraak gepland om de zaken verder door te nemen. Men stond open voor de kritiek en was onder de indruk van onze gedegen aanpak en de argumenten. Dat is met name door uw aller inbreng mogelijk geworden en we voelen ons aangespoord om op de ingeslagen weg door te gaan!  

Vervolg
De bal ligt nu bij het Ministerie van Financiën. Zij zullen onze cijfers doorrekenen en met een reactie moeten komen. Zoals u weet is er een enorm verschil tussen hun cijfers en die van ons, maar liefst een verschil van meer dan 700%. De resultaten hiervan worden aan onze gesprekpartners en ons voorgelegd. Op basis daarvan wordt een nieuwe bijeenkomst gepland.  Naar onze indruk is er zeker voedingsbodem om de regeling te herzien als het Ministerie van Financiën onze berekeningen onderschrijft. 
 

Conclusie
Wij zijn bijzonder blij met de serieuze aandacht. Ook het feit dat wij gisteren het nergens inhoudelijk over oneens waren, stemt ons gunstig. Onze verwachting is dat op basis van de uitkomsten van het Ministerie van Financiën de maatregel aangepast zal worden. Eerst zien, dan geloven! Vanzelfsprekend houden wij u op de hoogte!

 

Wouter van Embden, BijtellingOldtimer, Corporate IP